5 tipp, hosszútáv futáshoz

Hogy energizáld magad hosszútáv futásnál:

1.      Fogyassz 1 gramm/perc szénhidrátot az optimális feltöltődés érdekében. Egy csomag OTE Energia Gél 20 grammot, az OTE Energiaital pedig 500 ml vízzel keverve 40 grammot tartalmaz, ami elegendő 60 perc folyamatos edzéshez.

Edzésektől függően változhat az ajánlott mennyiség, azonban a 60 grammnyi szénhidrát-bevitel kulcsfontosságú jelentős edzések, illetve versenyek során. Ne feledd: ha nem viszel be kellő energiát, zsírt fogsz égetni – ami nyilván jó, de ez mérsékli a teljesítményedet; vagy az izomzatodat gyengíti, mert abból pótolja az energiát. 2.      Ha folyton elfeledkezel az edzések alatti folyadékfogyasztásról, állítsd be a telefonodat, hogy negyed óránként jelezzen. Ezt a stratégiát versenyek alatt is alkalmazhatod. Hasznos, ha a jól bevált módszereket a versenyek során is beveted. 

3.      Használj övtáskát, amiben az energiaforrásokat viszed magaddal. Tegyél be pl. egy OTE áfonyás és egy OTE narancsos Energia Gélt. Például, ha 2,5 órás futást tervezel, a gélekből kortyolj egyet-egyet negyed óránként. 4.      Nagyon hosszú távokon, amikor újra kell töltened a kulacsodat, érdemes az útvonalat úgy megválasztanod, hogy biztosíthasd a vízutánpótlást. 

5.      Az OTE Energia Gélek csomagolását úgy alakították ki, hogy a futás alatt több alkalommal is fogyaszthass belőle; könnyedén visszazárhasd a tasakot.

forrás: itt